Kosmetyki naturalne sklep

Olej migdałowy to jeden z pielęgnacyjnych cudów, jaki dała nam natura. Jego cudowne właściwości popularne są już od wieków. Z początku stosowano go głównie nad Morzem Śródziemnym lub w Azji Południowo – Wschodniej, z czasem stał się powszechny lub doceniany na całkowitym globie. Olej ze słodkich migdałów wykorzystywany jest z migdałów Prunus Amygdalus Dulcis o rozkosznym smaku. Jego wykorzystania nie kończą się na kosmetyce – przydaje się również w kuchni. Jest to szczególnie wszechstronny lub wartościowy olejek.Nadaje się on także dla dorosłych jak i dzieci, niezależnie od rodzaju ich cery albo jej wrażliwości. Można używać go choćby do pielęgnacji niemowląt i osób z alergią. Najlepiej sprawdza się wcierany w całe ciało po kąpieli, ale może być również stosowany do pielęgnacji cery. Jest powszechnym dodatkiem kremów, serów lub takowe naturalne kosmetyki do twarzy są szczególnie cenione ze względu na doskonałą zawartość witaminy E lub naturalnego filtru naprzeciw promieniowaniu UV. Olejek migdałowy może być stosowany również jako delikatny sposób na demakijaż. Wystarczy zmoczyć w nim płatek kosmetyczny, przyłożyć do oczu albo innego rejonu buzi, przytrzymać chwilę lub zetrzeć suchym płatkiem. Jeżeli zakupimy olej ze słodkich migdałów bez jakichkolwiek dodatków, może on zastąpić nam mnóstwo kosmetyków jednocześnie. Olejek po kąpieli, olejek do demakijażu, olejek do pielęgnacji skóry, rzęs lub brwi, środek na porost lub do pielęgnacji włosów. Po dodaniu do niego cukru w ziarnach można stworzyć także własny, organiczny peeling oczyszczający. Niektórzy dodatkowo delikatnie podgrzewają olejek, po czym moczą w nim ręce, niesamowitą uwagę zwracając na paznokcie. Wykorzystywanie niniejszej kuracji systematycznie pozwala zapuścić długie, twarde i odporne paznokcie.

Related Post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.